НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ АКТИВІВ В АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Наталія Здирко; Інна Томашук (Економіка та суспільство)
Дослідження присвячене розгляду новітніх підходів та методів обліку біоенергетичних активів в аграрних підприємствах, зокрема в умовах розвитку відновлювальної енергетики та інтеграції інноваційних технологій у виробничі процеси. У дослідженні розглядається процес оптимізації облікових операцій, зокрема завдяки впровадженню технологій електронного документообігу (ЕДО), автоматизації облікових процесів і використанню аналітичних платформ, які допомагають аграрним підприємствам отримувати актуальну інформацію про стан біоенергетичних активів та сприяють ухваленню обґрунтованих управлінських рішень. Визначено, що завдяки застосуванню таких технологій можна зменшити витрати часу на ведення обліку, знизити помилки в облікових процесах та забезпечити прозорість і ефективність управління. Особлива увага в роботі приділяється значенню документування операцій з біоенергетичними активами, що є необхідною умовою для забезпечення правильного обліку та контролю на всіх етапах - від надходження біомаси до її переробки та реалізації.