بررسی تأثیر سطح تکنالوژی از طریق متغیّرهای میانجیِ نوآوری، ریسک‌پذیری و عمل‌کرد حرفه‌یی بر عمل‌کرد سازمان - فریده حق‌شناس کاشانی; شایان خواجه حسینی (غالب)
تکنالوژی به‌عنوان یک پدیدۀ پویا و توأم با خلاقیت و نوآوری در سطوح مختلف جامعه و کسب‌وکار، چالش‌ها و فرصت‌های جدید ایجاد کرده است؛ از‌این‌رو، شرکت‌ها برای تطابق با این تغییرات و حفظ رقابت، نیاز به استراتیژی‌های نوآورانه در ساختار سازمانی و استفاده از ابزارهای دیجیتالی دارند. از نظر هدف این پژوهش در زمرۀ تحقیقات کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی - پیمایشی است. شرکت‌هایی‌ كه گرايش به‌کارآفرینی دارند قادراند محيط بيرونی را براي كشف پارادايم‌های تكنالوژی جديد مورد بررسی قرار دهند، كه اين امر منجر به عمل‌کرد سازمان می گردد؛ هم‌چنين پیش‌گامی در جهت پذیرش تکنالوژی در سازمان باعث حفظ مزيت رقابتي کسب‌وکار در محيط پُرتلاطم رقابتی می‌شود. جامعۀ آماری در این پژوهش کلیه کارکنان شرکت‌ها، متخصصان و دانش‌جویان مرکز رُشد زیست‌فن‌آوری پژوهش‌گاه ملّی مهندسی ژنتیک و زیست‌فن‌آوری در تهران بوده است. افراد جامعه در این پژوهش 120 نفر بودند. براي جمع‌آوري داده‌ها از پرسش‌نامه استفاده شد. تجزيه و تحليل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و Smart PLS و روش معادلات ساختاري انجام شده‌ است. نتایج نشان می‌دهند که سطح تکنالوژی با نقش میانجی متغیّرهای نوآوری، ریسک‌پذیری و عمل‌کرد حرفه‌یی بر عمل‌کرد سازمان تأثیرگذار است. در این پژوهش تأثیر متغیّر نوآوری بر عمل‌کرد سازمان معنادار نیست؛ اما متغیّرهای ریسک‌پذیری و عمل‌کرد حرفه‌یی بر عمل‌کرد سازمان تأثیر مستقیم دارد.