Інформаційна система обліку безпритульних тварин з використанням штучного інтелекту - А. Амарбеєв; Р. Охочий; Н. Богданова (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
Стаття присвячена започаткуванням для розробки програмного забезпечення інформаційної системи обліку безпритульник тварин та подальшого поліпшення ІС задля розпізнавання тварин, що допоможе пришвидшити пошуки загублених тварин у притулках та у збережених даних про тварин, що тільки-но були знайдені. Зокрема, у застосунку, для аналізу зображень використовувався алгоритм максимального ентропійного методу з обмеженою пам'яттю, що дозволяє автоматично ідентифікувати різні види тварин на основі аналізу зображень, забезпечуючи швидкість та надійність даних обліку. Створено ефективну структуру бази даних для зберігання інформації про безпритульних тварин, враховуючи всі необхідні атрибути для обліку, моніторингу та аналізу. Ця база даних підтримуватиме зберігання фотографій, медичних записів, інформації про вакцинації та інші важливі дані.