Стратегія НАТО у сфері штучного інтелекту: становлення і розвиток концептуальних міжнародно-правових засад (2021–2024) - I. M. Zabara (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена питанню формування сучасних концептуальних міжнародно-правових засад стратегії НАТО в сфері штучного інтелекту в період 2021-2024 років. Автор відмічає, що широкий спектр проблем та перспектив використання штучного інтелекту у сучасних військових та оборонних цілях набув значної уваги. Сучасне міжнародне право стоїть перед викликами, що виходять з відносин використання технологій штучного інтелекту, які здатні загрожувати міжнародному миру і міжнародній безпеці. У зв’язку з цим актуальними і вартими розгляду постають концептуальні основи майбутнього міжнародно-правового регулювання використання штучного інтелекту в галузі оборони і безпеки, запропонованих НАТО.