Перебіг першого триместру вагітності та стан імунної системи у вагітних після застосування допоміжних репродуктивних технологій - V.O. Beniuk; L.M. Vygivska (Український журнал Здоров'я жінки)
Вагітність, що є наслідком застосування допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), перебігає в специфічних умовах і супроводжується чисельними ускладненнями. Одним із факторів, що спричинюють неплідність, є порушення в імунній системі (ІС), які призводять до обтяженого її перебігу.