TÜRKİYE’DE MUHASEBE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMININ KARİYER PLANLAMASI ETKİSİ - THE IMPACT OF ACCOUNTING INFORMATION TEKNOLOGY USAGE ON CAREER PLANNING IN TURKEY - Osman Kürşat Onat; Osman Akın; Aslan Aydoğdı (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bilgiteknolojileri, tüm sektörlerdeki iş yapma şekillerini köklü olarakdeğiştirmekte ve ilgili uzmanlık alanındaki teorisyenler, kullanıcılar vepolitika geliştiriciler açısından yeni ihtiyaçları beraberinde getirmektedir. Muhasebebilgi teknolojileri de benzer bir şekilde muhasebe uygulamacıları açısından güngeçtikçe daha önemli olmakta ve muhasebe eğitiminde daha önemli bir yertutmaktadır. Bu çalışmada, ülkemizdeki işverenlerin çalışana adaylarındanaradıkları muhasebe bilgi teknolojisi nitelikleri incelenerek kariyerplanlamasına olan etkileri araştırılmıştır.