Sayısal Çağda Sayısal Radyo Yayıncılığı: Sayısal Ses Yayın (DAB) Teknolojisi ve Türkiye'deki Yansıması - E.özlem Ataman (Selçuk İletişim)
Türkiye, Avrupa Birliği'ne uyum süreci içinde pek çok yeni yasal düzenlemeleri yerine getirmektedir. Bu süreç içinde sayısal yayıncılık alanında da, düzenlemeler için girişimde bulunmuştur. 2014 yılında sayısal yayına geçme hazırlıklarının tamamlanması ve Avrupa ülkeleri ile eşzamanlı sayısal yayına geçilmesi düşünülmektedir. Pek çok Avrupa ülkesinin sayısal ses yayıncılığında (digital audio broadcasting) kullandığı DAB teknolojisinin ülkemizde de uygulanmasına yönelik anlaşmalarda bulunulmuştur. Bu teknolojinin sağladıkları, sayısal ses yayıncılığının sayısal radyo dünyasındaki yansımaları; hukuki ve teknik boyutta temel değişimlere ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Sayısal radyonun programcılık anlayışına getirdiği yenilikler ise, yayıncılık boyutunda aşılması gereken uzun bir yoldur. Radyoyu eski moda olmaktan çıkaracak, dinleyicisi ile arasındaki bağı devam ettirmesini sağlayacak yayın planlama stratejilerinin değerlendirilmesi, yayıncılar tarafından üzerinde ayrıntılı bir çalışma yapılmasını gerektirmektedir.