Podatki w pierwszych latach Polski Ludowej.O książce Andrzeja Witkowskiego Wymiar i pobór podatków bezpośrednich oraz opłat na rzecz Skarbu Państwa od gospodarki nieuspołecznionej i ludności w Polsce w latach 1944-1950. Wyd. Uniw. Rzesz., Rzeszów 2002, ss - Adam Lityński (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Podatki w pierwszych latach Polski Ludowej. O książce Andrzeja Witkowskiego Wymiar i pobór podatków bezpośrednich oraz opłat na rzecz Skarbu Państwa od gospodarki nieuspołecznionej i ludności w Polsce w latach 1944-1950. Wyd. Uniw. Rzesz., Rzeszów 2002, ss. 319.