ОСОБИСТИЙ НЕМАЙНОВИЙ ІНТЕРЕС ЯК ФОРМА ДОЗВІЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ У ЦИВІЛЬНОМУ ПРАВІ - R.O. Stephanchuk (Економіка та право)
Розкрито поняття, правова природа, роль і значення особистого немайнового інтересу як форми дозвільної поведінки у цивільному праві. Окрему увагу приділено визначенню форм дозвільної поведінки, а також співвідношенню особистого немайнового інтересу та суб’єктивного особистого немайнового права. Проведено аналіз світового та вітчизняного досвіду щодо легітимації поняття «охоронюваного законом особистого немайнового інтересу» та запропоновано власне бачення системи юридичних дозволів у сфері задоволення особистих немайнових потреб.