İNTERNET SİTELERİNDEKİ HABERLERİN GÜNDEM BELİRMEDEKİ ETKİLERİ ÜZERİNE UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA - Sedat Şimşek (Selçuk İletişim)
Bu çalışmada 21.yüzyılın en önemli buluşlarından olan İnternet'in tarihçesi, gelişim süreci ve günümüzde ne kadar popüler olduğuyla ilgili pek çok konu incelenmeye çalışılmıştır. Ancak çalışmamızın asıl hedefi on-line yayın yapan gazetelerin gündemi belirlemedeki etkilerinin, belirlenen kriterler ışığı altında incelenmesidir. Çalışmamızın, gündem belirlemede on-line gazetelerin etkilerinin ölçülmesi bölümünde, 1-15 Nisan 2001 tarihleri arasında, beş on-line gazetede, Filistin ve İsrail arasındaki savaşla ilgili çıkan haberler incelenmiş ve  inceleme sonucunda elde edilen verilen değerlendirilerek, bulunan sonuçlar tablolar yardımıyla gözler önüne serilmeye çalışılmıştır.