Kitap Değerlendirmesi Poetik ve Politik: Bir Kültürel Çalışmalar Ansiklopedisi - Salich Tzampaz (Skad)
Dellaloğlu’nun hangi eserini okursak okuyalım, hepsinin birbiriyle bir ilişki içerisinde olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, yazarın eserlerini tek bir ontoloji etrafında şekillenmiş eserler olmakla birlikte bu eserlerin temelini Frankfurt Okulu’nda Sanat ve Toplum (2007) adıyla yayınlanan Yüksek Lisans tezi oluşturuyor. İncelediğimiz eser olan Poetik ve Politik: Bir Kültürel Çalışmalar Ansiklopedisi (2020) ise olgunlaşmış fikirlerin okura sunulmuş hali gibidir. Bu eseriyle -fazla abartılı gelmeyecekse- yazarın kendisine ait bir ‘Dellaloğlu sözlüğü’nü veya ‘Dellaloğlu okuma kılavuzu’nu yazdığını söyleyebiliriz.