Порівняльна ефективність методів хірургічного лікування генітальних пролапсів, поєднаних із лейоміомою матки - O.P. Baryshnikova; K.V. Chaika; N.V. Tytarenko; A.V. Vozniuk; T.M. Sydorchuk (Український журнал Здоров'я жінки)
Лейоміома матки поєднується з пролапсом геніталій у приблизно 20% випадків та, імовірно, виступає фактором ризику останнього. Дотепер не розроблено диференційованого підходу до вибору методу хірургічного втручання за генітальних пролапсів, поєднаних із лейоміомою матки, залежно від виду опущення та випадання внутрішніх статевих органів.