Karolina Bielenin-Lenczowska, “Koloniści z Rio Claro: Społeczno-językowe światy polskich osadników w południowej Brazylii”, Wydawnictwo słowo/obraz terytoria, 2024, 326 pp. - Kamila Fiałkowska (Sprawy Narodowościowe. Seria nowa)
This article is a review of Karolina Bielenin-Lenczowska’s book Koloniści z Rio Claro: Społeczno-językowe światy polskich osadników w południowej Brazylii [Colonists of Rio Claro: Socio-Linguistic Worlds of Polish Settlers in Southern Brazil], published in 2024 by słowo/obraz terytoria; ISBN: 978-83-8325-092-2.