Нейрофізіологічні особливості нервової системи в дітей раннього віку з епілептичними енцефалопатіями за даними відео-ЕЕГ-моніторингу - L.G. Kyrylova; O.O. Miroshnikov; O.O. Yuzva; A.B. Pogrebnyak (Сучасна педіатрія: Україна)
Епілептичні енцефалопатії (ЕЕ) - група розладів дитячого віку, при яких епілептичні напади та епілептиформна активність на електроенцефалограмі (ЕЕГ) безпосередньо спричиняють розвиток серйозних когнітивних і поведінкових порушень. «Золотим стандартом» діагностики ЕЕ є відео-ЕЕГ-моніторинг під час нічного сну.