ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ МЕТОДИК ВИЗНАЧЕННЯ ВАГОВИХ КОЕФІЦІЄНТІВ ВАЖЛИВОСТІ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ БАНКІВ ПРИ ЇХ РЕЙТИНГУВАННІ - Б. В. Самородов (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
В статті проведений порівняльний аналіз двох підходів до визначення вагових коефіцієнтів важливості фінансових показників діяльності банків при проведенні їх рейтингування. Показано, що запропонований підхід є легший при реалізації та не менш адекватний за підхід, що використовує розмиті коефіцієнти при розрахунку рангових кореляцій.