Indygenat w Prusach Królewskich (1454-1772) - Zbigniew Naworski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
I. Uwagi wstępne. II. Indygenat pruski i jego cechy szczególne. III. W walce o odrębność pruskiego indygenatu. IV. Wnioski ogólne.