YENİ BİR UYUŞTURUCU MADDE OLAN BONZAİ HABERLERİNİN İNTERNETTEN SUNUMU: www.milliyet.com.tr ÖRNEĞİ - Ahmet Solmaz; Meryem Okumuş (Selçuk İletişim)
Son günlerde bir uyuşturucu çeşidi olarak ortaya çıkan bonzai maddesinin kullanımının artması ve kullanan kişiler üzerindeki olumsuz etkileri ve hatta ölümleri ile ilgili haberlerin medyada çok fazla yer aldığı açıktır. Medya organlarının toplumun hemen her kesimine bir şekilde ulaşabildiği öngörüsünden hareketle; medyanın bonzai ile ilgili haberleri topluma sunarken bilgilendirme, bilinçlendirme/eğitim gibi toplumsal işlevlerini yerine getirmesi beklenmektedir.  Özellikle günümüzde toplum üzerindeki etkisi her geçen gün artan internetten yansıyan bonzai ile ilgili iletilerin bilinçlendirme ve mücadele konusunda topluma bir fayda sağlama kaygısının güdülüp güdülmediği bir inceleme konusu olmayı hak etmektedir. Bu çalışmada bonzai ile ilgili haberlerin en fazla yer aldığı 2014 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında en fazla haberin yayınlandığı www.milliyet.com.tr internet haber sitesi özelinde içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir. Analiz sonucunda www.milliyet.com.tr özelinde internetin bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitme işlevlerini yerine getirme konusunda bilgilendirme işlevini bilinçlendirme/eğitme işlevine göre daha fazla yerine getirdiği görülmüştür.