A turisztikai és a pénzügyágazat együttműködési lehetőségei a pénzügyi biztonság fokozása érdekében - Tamás Somogyi; Rudolf Nagy (Belügyi Szemle)
Cél: A biztonság témája napjainkban egyre fontosabbá válik. Különösen igaz ez azon ágazatok esetében, melyek hazánkban a társadalom és a gazdaság szempontjából jelentősnek mondhatóak. A bizalom megőrzése és a biztonság fejlesztésének kérdése megjelenik mind a turisztikai ágazatban, mind a pénzügyágazatban. Azonban e két ágazat közös területe, kapcsolódási pontjai kevéssé kutatott téma. A szerzők célja a turisztikai és a pénzügyágazat közös területének feltárása a biztonság szempontjából, és a pénzügyi biztonság növelésének érdekében együttműködési javaslatok megfogalmazása.