Operacionalna modalna analiza nathodnika Malonji - Ivana Štimac Grandić; Tomislav Franković; Paulo Šćulac; Toni Komadina (Zbornik Radova)
U radu su prikazani rezultati terenskog dinamičkog ispitivanja pješačkog nathodnika Malonji korištenjem operacionalne modalne analize za određivanje modalnih parametara konstrukcije. Izmjereni modalni parametri uspoređeni su s modalnim parametrima izračunatim na numeričkom modelu nathodnika. Pokazano je da ovom vrstom dinamičkog ispitivanja i obrade podataka moguće dobiti dobro poklapanje između izmjerenih i izračunatih vlastitih frekvencija dok bi za točnije određivanje vlastitih oblika na temelju izmjerenih ubrzanja trebalo uvesti poboljšanja geometrijskog modela u ModalVIEWu boljim rasporedom ili povećanjem broja mjerenih stupnjeva slobode te korištenjem akcelerometara veće osjetljivosti.