La universitat i els viatges (que potser cal fer) - Francisco Esteban; Jordi Planella (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
En el present article oferim una perspectiva d’alguns dels elements que configuren les formes simbòliques de trànsit en els dispositius universitaris. Més enllà d’una perspectiva pragmatista i economicista de les funcions i el sentit de la universitat, apostem per oferir altres mirades al sentit d’aquesta institució. Des de posicions com l’educació liberal, mostrem com l’educació moral del subjecte universitari esdevé un element clau i central en aquests viatges formatius. Paraules clau: Universitat, Trànsits acadèmics, Educació liberal, Viatges formatius.