Методичний підхід до діагностики інституціональної складової торговельного підприємницького середовища - Олена Євгенівна Мазур (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
У статті пропонується методичний підхід до діагностики інституціональної складової торговельного підприємницького середовища. Розроблено матрицю типологізації середовища в трансформаційній економіці, за допомогою якої на основі двокритеріального підходу встановлюється його тип, або «діагноз». У якості критеріїв обрано темпи річного галузевого росту роздрібної торгівлі і динамічність та якість реформ інституціонального державного проектування.