LİDERLİK DAVRANIŞLARININ ÇALIŞANLARIN STRES DÜZEYLERİNE ETKİSİ: BİR ALAN ARAŞTIRMASI - Göksu Akcan; Agah Sinan Ünsar; Selin Küçükkancabaş (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu araştırma; yöneticilerin liderlik davranışlarının, çalışanların stres düzeyine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada öncelikle liderlik davranışları ve stres konuları için kapsamlı literatür araştırması yapılarak uygulama kısmı için gerekli kuramsal temeller ortaya konmuştur. Araştırma sonuçlarına göre çalışanların yaş, eğitim durumu, kıdem, medeni durum, çocuk sayısı, evlilik yılı, aylık gelir ve çalıştıkları sektöre bağlı olarak, liderlik davranışları boyutlarından bazılarına bakış açılarında farklılıklar olduğu tespit edilmiştir. Çalışanların stres düzeyleri yaş, mesleki kıdem, medeni durum, çocuk sayısı, aylık gelir ve çalıştıkları sektöre göre anlamlı farklılık göstermektedir.