Концепт «перевтілення» в контексті ґенези релігійних моделей культури - O. S. Khlystun (Культура України)
Проблема перевтілення є надзвичайно складною в сучасній науці. Її осмислення має різні аспекти, серед яких одне з чільних місць посідає дослідження феномену перевтілення в релігії. Аналіз найважливіших аспектів проблеми перевтілення в релігії потребує звернення до найдавніших епох становлення людської історії, тобто того стану розвитку загальнолюдської цивілізації, коли виникли перші релігійні вірування. У подальшому феномен перевтілення набув висвітлення й розроблення в релігіях країн Стародавнього Сходу — Єгипту, Індії. Ключові слова: перевтілення, карма, реінкарнація, релігія, культура, мистецтво.