Pekel odtujenosti v izbrani kratki prozi Dušana Čatra - Blanka Bošnjak (Jezik in Slovstvo)
Podrobno branje in analiza zbirke kratke proze Dušana Čatra Džehenem (2010) razkriva nekatere njene temeljne značilnosti: z literarnostilnega vidika prevladujoč minimalizem (npr. dialoškost oz. performativnost diskurza, vključevanje vsakdanjega neliterarnega diskurza – mimetičnost govora z vsemi jezikovnimi posebnostmi, kratki stiki v komunikaciji, intertekstualnost, humor, ironija) ter tematizacijo tujstva oz. odtujenosti kot posledico identitete t. i. subjekta v krizi, medkulturnosti, prepletanja ruralnega z urbanim ipd.