ФАКТОРИНГ В УКРАЇНІ: СУТНІСТЬ, СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Юлія Масюк (Економіка та суспільство)
У статті досліджено сутність, стан та перспективні напрямки розвитку факторингу в Україні. Встановлено, що факторинг в Україні є ефективним інструментом для підтримки бізнесу. Визначена ключова мета факторингу, котра полягає в зменшенні неплатежів і в формуванні фінансового забезпечення сфери виробництва. У статті запропоновано авторське визначення сутності факторингу як форми фінансування без застави, яка дозволяє компаніям отримати кошти за продані товари або надані послуги з відстрочкою платежу. Згруповано ключові тенденції ринку факторингу в Україні. Доведено, що посилення регулювання, залучення інвесторів та розвиток фінансових технологій сприяють підвищенню його ефективності та доступності для підприємств. Встановлено, що розвиток факторингу в Україні буде залежати від економічної стабільності, цифровізації фінансового сектору та підвищення рівня довіри бізнесу до цього інструменту.