ساخت بررسی و تحلیل خطای زبان‌آموزان ایرانی در استفاده از جملات مجهول «被 » در زبان چینی - سارا الماسیه (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
«جملات مجهول» الگویی مشترک در زبان‌های چینی و فارسی بوده و ساختار اصلی برای بیان مجهول در این دو زبان هستند. زبان‌های فارسی و چینی از لحاظ دستوری تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارند. یادگیری زبان چینی برای زبان‌آموزان ایرانی، با توجه به این تفاوت‌ها و شباهت‌ها، هم با سختی و هم آسانی همراه است. در مسیر یادگیری زبان، بروز خطا اجتناب‌ناپذیر است. اما بررسی خطاها به کاهش آنها کمک خواهد کرد. زبان‌آموزان ایرانی در مسیر یادگیری زبان چینی خطاهایی را مرتکب می‌شوند که بحث و تحقیق در مورد دلایل آنها از گام‌های مهم تحلیل خطاها بوده و دانستن علت آنها، کیفیت آموزش را به مراتب ارتقاء می‌بخشد. در این پژوهش ابتدا مقایسه دقیقی از ساختار جملات مجهول در زبان چینی و زبان فارسی ارائه گردیده و سپس به تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو ساختار در دو زبان پرداخته شده است. در ادامه چگونگی استفاده جملات مجهول«被» در زبان چینی توسط زبان‌آموزان ایرانی از طریق پرسش‌نامه بررسی شده است. با تجزیه و تحلیل خطاهای زبان‌آموزان در پرسش‌نامه، مشخص گردید که دلایل بروز این خطاها عمدتاً سه عامل «انتقال اشتباه از زبان مادری»، «پیچیدگی دستور زبان چینی» و «استفاده از راهکار های اجتنابی» هستند.