A kutyák rendészeti–kriminalisztikai célú alkalmazásának kezdetei Magyarországon - Tibor Ibolya (Belügyi Szemle)
Cél: A tanulmány bemutatja a kutyák rendészeti–kriminalisztikai alkalmazásának kezdeteit Magyarországon, amely az Osztrák–Magyar Monarchiában elsősorban csendőrségi és rendőrségi tisztviselők magán érdeklődéséből fejlődött ki.