Hitler Döneminde Propaganda Aracı Olarak Radyo - Metin Kasım (Selçuk İletişim)
Radyo her mekanda kolaylıkla ulaşılabilir bir iletişim aracıdır; bu da onu diğer medya araçlarından daha önemli bir hale getirmektedir. Hitler ve propaganda bakanı Goebbels de radyonun önemini çok iyi anlamış iki siyaset adamıdır. Bu liderler radyoyu kendi düşüncelerini halka kabul ettirmek için bilinçli bir şekilde kullanmışlardır. Hitler savaş öncesi yaptığı radyo konuşmalarında kendi düşüncelerini halka kabul ettirmeye çalışmış, savaş başladıktan sonra da halkı savaşın gerekliliğine inandırmak için radyo yayınlarını kullanmıştır. Hatta genç erkekleri orduya katılmaya, bayanları da erkeklerine destek olmaya ikna etmek için özel programlar yayınlanmıştır. Bu propaganda yayınları oldukça etkili olmuştur.