Sanatlar Eğitimi - İnci San (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu yazı, 20 Kasım 1998'dc İstanbul MEF okulları 2. Eğitim Sempozyumu; "21. yy'm eşiğinde Türk Eğitim Sistemi. Sorunlar, Çözümler, Öneriler, Perspektifler" için hazırlanmış; kurum tarafından basılmayınca, Nisan 1999 tarihinde Eğ. Bil. Fak. Dergisi'ne verilmiş; hakemlerden olumlu yanıtlar alındıktan sonra elimde olmayan nedenlerle yayımlanmamıştır. Kimi değişiklerin yapılmaya çalışıldığı bu durumuyla ancak şimdi yayınlanmaktadır. Son kaynaklar da dolayısıyla gösterilememiştir.Sanatlar eğitimbilimine gelince, bu alan bilimlerdeki, teknik ve teknolojideki değişmelerle toplumdaki özellikle kültürel değişmelere koşut olarak, sürekli yenilenen ve gelişen bir bilim dalıdır; olması gerekeni de işlediğinden kural ya da kuralsılar koyabilir, normatiftir.