Antony Flew’ün Ateizmden Tanrı İnancına Yolculuğu - Mehmet Şükrü Özkan (Yakın Doğu Üniversitesi İslam Tetkikleri Merkezi Dergisi)
Bu çalışma Antony Flew’ün ateizmden Tanrı inancına dönüş serüveniniincelemektedir. Bu açıdan bakıldığında onun entelektüelhayatını iki döneme ayırmak mümkündür. Ateist olarak geçirdiğiilk dönem ve Tanrı inancına sahip olduğu ikinci dönem. Flew ateistolduğu dönemde belli argümanlardan yola çıkarak, Tanrı’nınvarlığının imkânsızlığını savunmuştur. Tanrı inancına sahip olduğudönemde ise bu argümanlarda işaret edilen problemlere cevapbulduğunu ve yeni delillerle birlikte Tanrı’nın varlığını kabulettiğini ifade etmiştir. Dolayısıyla bu çalışmanın temel gayesi budönüşümdeki gerekçelerin tutarlı olup olmadığını sorgulamak,varılan noktada Flew’ün sahip olduğu Tanrı inancının dini açıdanp.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.0px Helvetica}yansımalarını tartışmaktır.