Algunes consideracions fiscals sobre l’economia col·laborativa - Ana Maria Delgado; Rafael Oliver Cuello (IDP)
L’economia col·laborativa, en el marc de l’economia digital, està basada en la idea de compartir en comptes de posseir. És una realitat que augmenta de forma constant i imparable a gran velocitat, doncs utilitza plataformes electròniques per compartir i intercanviar productes i serveis que, alhora, s’expandeixen en un desafiament clar i obert per a les empreses tradicionals. Aquest fenomen presenta, alhora, moltes oportunitats, però també certs reptes als quals cal donar una resposta adequada. Per tant, cal que aquesta activitat sigui objecte de regulació, tant a escala nacional com internacional, per tal de preservar els drets de tots els agents implicats, alhora que es garanteixi el compliment de les seves obligacions, en especial, les fiscals.