بررسی سبک های غالب یادگیری ادراکی میان دانشجویان زبان انگلیسی - اسحق اکبریان; جواد قاسمی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
شیوه متفاوت درک، سازماندهی، و نگه‌داری اطلاعات زبان‌آموزان، سبک یادگیری نامیده می‌شود. استفاده بیشتر و کمتر از سبک خاصی، به ترتیب اولویت اصلی و فرعی تلقی می‌گردد. پاسخ 235 دانشجوی زبان انگلیسی به پرسشنامه‌ی سبک‌های غالب یادگیری ادراکی رید (1984) نشان داد که سبک‌های یادگیری شنیداری، دیداری، لامسه‌ای، و حرکتی، اولویت اصلی بوده، ولی یادگیری فردی و گروهی، اولویت فرعی است. متغیرهایی مانند جنسیت، سن، ترم و مقطع تحصیلی، سطح بسندگی، و رشته تحصیلی نقش به سزا و متفاوتی در سبک یادگیری دانشجویان دارد. شیوه‌ی یادگیری شنیداری، اولویت فرعی دانشجویان پسر و اولویت اصلی دانشجویان دختر است. همچنین، متغیر سن و سبک لامسه، و مقطع تحصیلی و سبک‌های لامسه و بصری، رابطه‌ی معناداری را نمایان می‌سازد. متغیر ترم تحصیلی و سطح بسندگی با سبک خاصی، تفاوت معنادار ندارد ولی بین رشته تحصیلی و سبک یادگیری لمسی، تفاونی معنادار دیده می‌شود. یافته‌های نشان می‌دهد که معلمان زبان باید توجه خاص و زیادی به روش‌های گوناگون تدریس و مواد آموزشی متنوع، برای واکنش به سبک‌های یادگیری متفاوت در هنگام تدریس داشته باشند.