RELAȚIILE POLITICO-DIPLOMATICE ROMÂNO-BRITANICE DE LA CONFERINȚA DE LA MÜNCHEN ȘI PÂNĂ LA IZBUCNIREA CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice)
Studiul de față reprezintă rezultatul cercetării unor noi surse inedite din Arhivele Naționale Britanice, referitoare la relațiile româno-britanice din perioada premergătoare declanșării celui de-al Doilea Război Mondial. Aspectele acestor relații, la care se referă acest studiu, țin de: circumstanțele vizitei regelui Carol al II-lea din noiembrie 1938 în Anglia, impactul factorului economic asupra relațiilor anglo-române, atitudinea britanică față de revizionismul maghiar, poziția britanicilor față de atitudinea României în raport cu politica de neutralitate, modul în care relațiile româ- no-britanice au fost afectate de Pactul Ribbentrop-Molotov și intrarea U.R.S.S. în cel de-al Doilea Război Mondial. Cuvinte-cheie: diplomație, România, Anglia, al doilea Război mondial.