Una mostra de teatre barroc català sobre la vida de sant Pere i sant Pau, Ms. 107-II, Biblioteca de Montserrat - Lenke Kovács (Carthaginensia)
El propòsit del present treball és estudiar la Comèdia dels prínceps de l’Església sant Pere i sant Pau, obra anònima i inèdita de 2.618 versos, i que pertany al corpus de teatre hagiogràfic mallorquí del segle xviii. Estructurada en tres jornades, i alternant una trama profana amb una trama religiosa, l’obra té com a leitmotiv el tema de la mort en la seva dimensió política, social, individual i eclesiàstica. Per aquestes característiques, l’obra es presenta com a paradigmàtica de l’època barroca i constitueix una mostra d’interès documental considerable per al coneixement del patrimoni teatral, literari i espiritual de la Mallorca setcentista.