Medicīnas vēstures muzeja sākumi - Juris Salaks; Rita Grāvere; Jānis Stradiņš (Acta Medico-Historica Rigensia)
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja darbinieki – zinātniskais direktors Juris Salaks, galvenā speciāliste Rita Grāvere, kā arī fotogrāfs Gunārs Janaitis – kopā ar akadēmiķi Jāni Stradiņu 2013. gada oktobrī apmeklēja Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, lai apskatītu vietas, kas atgādina par Paula Stradiņa šeit ierīkoto medicīnas vēstures muzeju. Virzoties soli pa solim un klausoties Jāņa Stradiņa atmiņu stāstījumu, iztēlē atausa muzeja attīstības pirmsākumi.