تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک(GroBiotic®-A) ، بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی از شاخص‌های ایمنی موکوس فیل ماهیان (Linnaeus, 1754) Huso huso جوان پرورشی - میلاد عادل; رضا صفری; امین نعمت الهی; سکینه یگانه; شراره احمدوند (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
لایه موکوس سطح بدن ماهی شامل ترکیبات ضد میکروبی است که نخستین سطح دفاعی میزبان را در برابر عوامل بیماریزا تشکیل می دهد. این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک جیره بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی از شاخص-های ایمنی موکوس فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی صورت گرفت. بدین منظور 4 گروه از فیل ماهیان با میانگین وزنی 8/5±82/40 گرم در حوضچه‌های فایبرگلاس (با تراکم 20 عدد ماهی در هر حوضچه) توزیع و با سطوح مختلف گروبیوتیک (0، 5/0، 1 و 2 درصد غذا) به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در انتهای دوره، موکوس از سطح پوست جمع آوری و فعالیت ضد باکتریایی آن علیه برخی از باکتری‌های بیماریزا شایع با دو روش انتشار در دیسک و تهیه رقت‌های متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت گروبیوتیک، قطر هاله عدم رشد، میزان پروتئین محلول و فعالیت آلکالین فسفاتاز قلیائی موکوس افزایش معناداری نسبت به تیمار شاهد یافت (05/0P