Antoni Dębiński, Rzymskie prawo prywatne. Kompendium. Wydanie drugie poprawione. Wydawnictwo Prawnicze Lexis Nexis, Warszawa 2005, ss. 401 - Marek Kuryłowicz (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Antoni Dębiński, Rzymskie prawo prywatne. Kompendium, 2005 (Marek Kuryłowicz)