Doğuşundan Günümüze Tasavvufa Dair Tartışmalar: On Üç Asırlık İhtilaf ve Mücadele - Mustafa Erdemli (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi)
1995 yılında Hollanda Utrecht Üniversitesi bünyesinde ve aynı zamanda eserin editörlerinden Frederick De Jong ve Bernd Radtke’nin sorumluluğunda “Tasavvuf ve Muhalifleri” konulu uluslararası sempozyum tertip edilmiştir. “Doğuştan Günümüze Tasavvufa Dair Tartışmalar On Üç Asırlık İhtilaf ve Mücadele” adlı bu eser, ilgili sempozyumda sunulan bildirilerden otuz üç tanesinin tercüme edilmesi, Ahmet Yaşar Ocak, Süleyman Uludağ ve Mustafa Kara’ya ait telif yazıların ilavesi ve Salih Çift’in Türkçe editörlüğünde toplam otuz altı makaleyle ortaya çıkmıştır. Eser yedi bölümden oluşmaktadır. Her bölümdeki tebliğler belli bir coğrafi bölge dikkate alınarak tasnif edilmiş ve kitaba aktarılmıştır