Метод підвищення захисту інформації в неалгебраїчних декодерах Меггіта при несанкціонованому її перехопленні - О.М. Бітченко; Л.Ф. Сайківська; О.І. Цопа; А.О. Мерзлікін (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Робота присвячена вдосконаленню структури неалгебраїчного декодера, що дозволяє підвищити захист інформації при несанкціонованому її перехопленні, шляхом введення додаткових синдромних регістрів зсуву зі зворотними зв'язками та блоку управління цими регістрами. У статті детально описано принцип роботи декодера, обумовлено введення синдромних регістрів зсуву зі зворотними зв'язками та показано, що така структура дозволяє за законом випадкових чисел постійно змінювати вид утворюючого полінома і тим самим суттєво зменшити вірогідність правильного декодування інформаційної посилки при її перехопленні.