Моральні цінності у контексті фахової підготовки майбутнього педагога - Oleksandra Lysenko (Педагогічний дискурс)
У статті розглянуто поняття цінностей, визначено, що цінності розрізняються не лише кількісно, але й якісно. Доведено, що людська особа є одночасно знаряддям і ресурсом, але суб’єктом, ціллю і цінністю сама у собі. Автор дотримується концепції , що Педагогіка – це наука про культурні цінності. Цілі та виховний зміст формулювався на загал у певній течії педагогіки, в залежності від прийнятих цілей та видів культури, а також від концепцій культурного життя. Таким чином наголошує на тісному зв’язку педагогіки з аксіологією. Цінності: рівність, справедливість, суспільна і громадянська любов, а також – національні цінності, серед яких очільне місце займає патріотизм, розглянено у колі вищих моральних цінностей.