(untitled) - Halil Elibol; Tülin Durukan; İsmail Gökdeniz; Serhan Keskin (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Günümüzde pazarlama kavramına köklü değişiklikler getiren, yeni bir yön veren ve geleceğini belirleyen bazıciddi oluşumlar yaşanmaktadır. İşletmelerin pazarlama programlarını, strateji ve uygulamalarınıdeğiştiren trendlerin başlıcaları; bilgi teknolojilerindeki gelişmeler, internetin ticari amaçla kullanımı, küreselleşme sonucu değişen dünya ekonomisi, işhayatında müşterinin artan değeri ve müşteri beklentilerinin değişimidir. Bu makalede, sözkonusu köklü değişimin en önemli unsuru olan internetin ticari amaçla kullanımıkapsamında, işletmelerin elektronik ortamda markalaşmaya yönelik çabalarının ve elektronik ortamda markalaşmayıetkileyen faktörlerin karşılaştırmalıbir araştırma sonucunda analizi amaçlanmıştır.