Obitelj Kukuljević Sakcinski i Ivanec - Sonja Poljak (Studia Lexicographica)
Obitelj Kukuljević Sakcinski spada među najstarije hrvatske plemićke obitelji koje su kroz povijest obnašale važne dužnosti u državnim, županijskim, gradskim i crkvenim službama. Rad donosi pregled članova obitelji koji su od sredine XIX. st. utjecali na povijest Ivanca te na kulturni i gospodarski razvoj grada i okolice.