Конфлікт інтересів у публічній службі: національний та зарубіжний досвід правового регулювання - A. S. Holub; M. S. Kovtun (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті розглянуто законодавче визначення поняття конфлікту інтересів, розмежування його видів та практичне значення такого диференціювання. Досліджено процедури запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, які є невід’ємною частиною державної антикорупційної політики. Детально описано обов’язки публічних службовців щодо додержання антикорупційного законодавства стосовно конфлікту інтересів. Розглядаються та систематизуються різні способи врегулювання, передбачені законодавством, що поділяються на зовнішні та внутрішні. Висвітлюються особливості врегулювання для членів колегіальних органів та окремих категорій публічних осіб, передбачені спеціальними законами та підзаконними актами. Досліджується система антикорупційного законодавства. Також висвітлюються питання відповідальності за порушення законодавства у сфері конфлікту інтересів.