Prispevek k poznavanju metuljev (Lepidoptera) Slovenije: Štajerska in Koroška – I - Tone Lesar; Rudi Verovnik (Natura Sloveniae)
Favna metuljev (Lepidoptera) je v Sloveniji še vedno nezadostno raziskana, še posebej metuljčki (Microlepidoptera).  Da bi spodbudila redno objavljanje novih in zanimivih najdb redkih vrst metuljev v tej regiji in Sloveniji kot celoti, avtorja postavljata članek kot prvi v seriji objav. Za regiji Štajerska in Koroška je navedeno 42 novih vrst metuljčkov (Microlepidoptera), od tega pet vrst, ki so nove za Slovenijo. Poleg tega so objavljeni podatki za nadaljnjih 17 vrst metuljčkov, katerih najdbe za to regijo so bodisi starejše bodisi nezanesljive. Predstavljeni so tudi zanimivi in pomembni podatki o razširjenosti šestih vrst sovk (Noctuidae), o pojavljanju katerih je v Sloveniji malo znanega.