Розвиток військових літаків під час першої світової війни - Б.І. Мунтян (Системи озброєння і військова техніка)
В статті, на  прикладі серійних, найбільш масових типів літаків, визначені і розглянуті  головні напрями розвитку військових літаків під час Першої світової війни, показані чинники, що сприяли інтенсивному розвитку літаків, проведено детальний крізний аналіз удосконалення літаків-розвідників, винищувачів і бомбардувальників за напрямами їх розвитку. За результатами аналізу, використовуючи порівняльно-історичний метод дослідження, зроблені висновки щодо найбільш імовірних напрямів розвитку безпілотних літальних апаратів у сучасних умовах.