Правове поняття «підприємство» у світлі змін у господарському законодавстві - P. V. Kykot (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті розглядається питання про поняття підприємства як правової категорії. За традиційним підходом підприємство є суб’єктом господарювання, який має статус юридичної особи і може існувати в різних організаційно-правових формах. Водночас у чинному законодавстві України підприємство ототожнюється з єдиним майновим комплексом. Такий подвійний підхід потребує виправлення, адже один і той самий правовий термін не повинен вживатися у різних значеннях.