Kako su Zagorci gradili i unaprjeđivali tamburu – naše omiljeno tradicijsko glazbalo - Jadran Jeić (Studia Lexicographica)
U radu, koji se temelji na mojim višegodišnjim istraživanjima zagrebačkih glazbalarskih radionica XIX. st., predstavljene su skraćene biografije osoba uključenih u povijest tambure i glazbalarstva općenito koje su rođene ili su podrijetlom iz Hrvatskoga zagorja, a ostavile su neizbrisiv trag u razvoju našega omiljenoga tradicijskoga glazbala.