Afet İletişimi Nedir, Ne Değildir? - Hatun Boztepe Taşkıran (Yeni Medya)
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler afetlerin bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturmasına yol açtı. İletişim bilimi akademisyenlerinin ve uygulayıcılarının afet iletişimini daha derinlikli düşünmesine sebep olan bu büyük deprem felaketi, afet iletişiminin ne olduğu, ne zaman ve nasıl uygulamaya aktarılması gerektiği sorularına yanıt verilmesinin taşıdığı önemi daha da görünür kıldı. Bu yazı yaşanılan büyük afetlerin tekrar hatırlamamıza neden olduğu afet iletişimi konusunu tüm boyutlarıyla tartışmaya odaklanmakta; afet iletişiminin kapsamı, aktörleri ve uygulanmasına dönük bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır