Altan Çetin-Kaan Dilek. Safevi Tarihi (Safevi Tarihinin Kaynakları). Ankara: İraniyat Yayınları, 2017. - Alper Yıldırım (Turkish Journal of Shiite Studies)
İslam tarihi tek bir milletin ve bölgenin ürünü olmaktan ziyade, farklı coğrafyalardaki çeşitli milletlerin katkılarıyla şekillenmiştir. Bu nedenle İslam tarihi, birçok bölgeden ve milletten gelen çeşitli etkileri bünyesinde barındıran bir yapıya dönüşmüştür. Bu süreçte farklı kültürlerin etkisi, İslamiyet’in gelişmesine ve zenginleşmesine olanak tanımıştır. Bunlardan biri de İran kültürüdür. Zira İslamiyet’in İran topraklarına ulaşması çok uzun sürmemiştir. Bu da bölge kültürünün erken dönemde İslam kültürüne nüfuz etmesine olanak tanımıştır. Safevîlerin saltanat sahnesine çıkışıyla birlikte gelişen Şiilik olgusu kısa sürede tüm İran’da etkili olmaya başlamıştır. Günümüze kadar devam eden bu etkiler, özellikle Safevî devri İran tarihinde müstakil kaynakların oluşmasında belirleyici bir rol oynamıştır. İran kültürünün İslam tarihine kattığı çeşitlilik ve zenginlik hem İslam Tarihi hem Türk tarihi açısından önemli bir döneme işaret etmektedir. Safevîler devri, bu etkileşimlerin izlerini taşıyan çeşitli kültürlerin birleşim noktasını oluşturan bir tarih kesiti olarak öne çıkmaktadır.Bu hususta incelememize konu olan kitap, Safevî tarihine dair en önemli temel kaynakları ele alarak bunların Safevî devri İran tarihindeki yerine ve önemine vurgu yapmaktadır. Bu minvalde söz konusu kitap, alan araştırmacıları için bir külliyat niteliğinde ve kapsamlı bir eser olma hüviyetine haizdir.