تدوین مؤلفه‌های برون‌سپاری کارآفرینانه در شرکت‌های دولتی: اشاراتی برای توسعه کارآفرینی در بخش خصوصی - محمد تمجیدی فرحبخش; پرویز سعیدی; محمود رضا چراغعلی; مجید نصیری (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
هر چند که اهمیت برون‌سپاری کارآفرینانه برای شرکت‌های دولتی به لحاظ نظری روشن است؛ اما کمبود مطالعاتی بنیادی با رویکردی کاربردی و عملیاتی در این حوزه احساس می‌شود. این تحقیق به دنبال تدوین مؤلفه‌های برون‌سپاری کارآفرینانه در شرکت-های دولتی است. این پژوهش با روش تحقیق آمیخته به صورت مطالعه موردی در شرکت گاز استان گلستان انجام شده است. جمعیت هدف این پژوهش شامل خبرگان نظری (اساتید کارآفرینی) و خبرگان تجربی (مدیران شرکت گاز) است. نمونه‌گیری با استفاده از روش غیراحتمالی و به صورت انتخاب هدفمند صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه و پرسشنامه است. جهت تحلیل مصاحبه‌ها، روش گراندد تئوری به کار گرفته شده است. همچنین شاخص‌های شناسایی شده با روش دلفی فازی اعتبارسنجی شده است و با روش سوارا فازی اولویت‌بندی شدند. تحلیل داده‌های پژوهش در فاز کیفی با نرم‌افزار MaxQDA و در فاز کمی با نرم‌افزار Matlab انجام شده است. نتایج نشان داد که قوانین و مقررات دولتی، منابع انسانی، عوامل اقتصادی، عوامل استراتژیک، مدیریت کارآفرینانه، عوامل محیطی و نهادی، عملکرد کارآفرینانه از مقوله‌های اصلی برون‌سپاری کارآفرینانه هستند. مدیریت کارآفرینانه در کانون این مدل و در تعامل پویا با مقوله‌های محیطی و فرآیندی قرار دارد.‌ از طریق قابلیت‌های محیطی و فرآیندی برون‌سپاری کارآفرینانه می‌توان به اهداف عملکرد کارآفرینانه شرکت، زیست‌بوم و صرفه‌جوئی هزینه دست یافت. این نتایج می‌تواند برای برای توسعه کارآفرینی و اشتغال در بین پیمانکاران بخش خصوصی به کار گرفته شود.